Nieuws

" OpTien" Fysiotherapie Eefde ontvangt voor de derde keer de Plus Status

Op 17 september 2015 heeft onze praktijk voor de derde keer de Plus Status ontvangen van verzekeraars Zilveren Kruis/Achmea en Menzis. 
De voor ons zeer geslaagde audit van KIWA heeft tot gevolg dat wij ons PlusPraktijk en Topzorg praktijk mogen blijven noemen, dit is de hoogste status die verzekeraars aan praktijken voor fysiotherapie geven.
De afgelopen maanden heeft het hele team hard gewerkt om alles optimaal voor elkaar te hebben en wij zijn heel tevreden met deze erkenning.

Wat is een PlusPraktijk ?
PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende beweegprogramma's bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.
Zo kan elke PlusPraktijk eenvoudig met andere praktijken vergeleken worden. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheids-onderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten, het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht.
Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de snelle instroom.

Binnen enkele weken starten wij weer een nieuwe groep in het beweegprogramma Fit en Gezond gewicht, bedoeld voor mensen met overgewicht, maar ook voor mensen met diabetes type 2.

Voor informatie of om u op te geven belt u Fysiotherapie Eefde:
515655, mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of komt u even binnen lopen bij de praktijk aan de Rustoordlaan 10.


 

Programma "Fit en Gezond Gewicht" bij Fysiotherapie Eefde

"Eigenlijk ben ik te zwaar en beweeg ik te weinig, daar moet ik nu toch echt eens  wat aan doen". Komt u dit bekend voor en hebt u, ondanks uw goede wil, de ervaring dat het  meestal blijft bij dit vage voornemen? U bent niet de enige: het veranderen van onze gewoontes en ons gedrag is heel moeilijk, zeker als we dat helemaal op eigen kracht willen bereiken.
Om u te ondersteunen in het bereiken van blijvend  gewichtsverlies door meer bewegen en gezonder eten starten wij in mei het programma  Fit en Gezond Gewicht.

Het doel van dit programma is het ontwikkelen van  een actievere leefstijl  en het bewust maken van een gezonde voedingskeus zodat u gewicht gaat verliezen. We helpen u om geleidelijk aan uw dagelijkse patroon waar nodig te veranderen. Het kost tijd om veranderde gewoontes te integreren in het dagelijks leefpatroon.  We werken daarin samen met een voedingsdeskundige die u geen strakke diëten gaat opleggen maar u wel informeert en begeleidt bij gezond eten.
U zult merken dat er over voeding  best nog iets te ontdekken en te leren valt!

In dit beweegprogramma van een jaar gaat u drie maanden trainen in een groep gelijkgestemden, daarna drie maanden in een algemene trainingsgroep. In dat half jaar haalt u het gewichtsverlies dat aan het begin is afgesproken, waarbij minimaal 5 kg wordt nagestreefd.  Verder voldoet u dan minstens aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) en heeft u uw levensstijl  al behoorlijk aangepast.
in overleg kiest u voor het resterende half jaar  een manier van bewegen die bij u past waarna we u aan het einde van het jaar opnieuw uitnodigen voor de laatste test.

Bewegen heeft naast het verbeteren van uw conditie en gewichtsverlies een gunstig effect op bloeddruk en cholesterol en vergroot de botdichtheid. Ook vermindert het uw risico op hart en vaatziekten en de ontwikkeling van diabetes type 2. Door te bewegen gaat u zich fitter voelen.

Het beweegprogramma wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars  mits  u voldoet aan de criteria. Hiervoor kunt u het best even contact opnemen met de praktijk.

Voor informatie of om u op te geven belt u  Fysiotherapie Eefde : 515655 of komt u even binnen lopen bij de praktijk aan de Rustoordlaan 10.