Nieuws

Fysiotherapie Eefde is 13 februari 2018 opnieuw met lof geslaagd voor de audit tijdens de visitatie KNGF Plusprogramma. Dit houdt in dat de certificering HKZ en de status Pluspraktijk voor Achmea weer voortgezet wordt. Wij zijn erg blij met dit resultaat, behaald door de inzet van het hele team

PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken met de hoogste kwaliteitsstatus van fysiotherapeutische zorgverlening die verzekeraars verlenen aan praktijken, die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar echt een paar stappen verder gaan qua kwaliteit.

Zomer 2018 heeft Hans Ottens met succes het examen voor Dry Needling afgelegd, zodat nu bij fysiotherapie Eefde de mogelijkheid bestaat om pijnklachten te laten behandelen door middel van dry needling.
Dry needling is een relatief nieuwe techniek die gebruikt wordt om triggerpoints te behandelen.
Sinds 2011 is de methode door de beroepsgroep van fysiotherapeuten erkend als een goede methode om deze triggerpoints te behandelen. Dit zijn pijnlijke verhardingen in spieren die vaak uitstralende pijnklachten in armen, benen of hoofd geven.
Bij dry needling wordt van dezelfde naalden gebruik gemaakt als bij acupunctuur. Er wordt geen vloeistof ingespoten, de naald zelf doet het werk.
Inmiddels zijn al veel mensen in onze praktijk met succes behandeld. Vooral pijn in het nek/schouder gebied, hoofdpijn en pijn in de lage rug met uitstraling in het been kan zo aanzienlijk worden verminderd.

Per 1 september 2018 hebben we een nieuwe collega erbij, Tosca Meeuse.
Tosca werkt als algemeen fysiotherapeute, is enthousiast en gedreven, wij zijn blij met haar als aanvulling van ons team.